A hüvelybemenet, hüvelyfal plasztikai műtétei

A többnyire vizeletcsepegést okozó lesüllyedt húgyhólyag (cystokele) és a hüvelybe domborodó végbél (rectokele) hüvelyfali alátámasztó műtétén kívül a berepedt gát, vagy tág hüvelybemenet szépen korrigálható gátplasztikai műtéttel.

Papp Zoltán professzor több évtizedes tapasztalata alapján a hüvely és a hüvelybemenet helyreállító sebészete sokszor az esetleg megromlott szexuális testi kapcsolatot is képes „helyreállítani”.

A mellső hüvelyfali plastica lépései

A hüvelyfalat a húgycső és a húgyhólyag fasciájáról lepreparáljuk (A), géztupferrel vagy ujjunkkal az utóbbiakat az oldalsó hüvelyfalról leválasztjuk (B), majd az urethra és a vesica urinaria megemelése céljából középen öltésekkel egyesítjük a fascia vesicalist (C), és a felesleges hüvelyfalszélek kimetszése után egyeztetjük a hüvelysebszéleket (D)

A gátplasztika egyes lépései

A hüvelyhám és a bőr határán indítjuk az incisiót (A), a rombusz alakú hüvelyfali metszést alápreparáljuk (B), a m. levator ani rostjait haránt irányú csomós öltésekkel összevarjuk (C), majd a hüvelyfalat és a peritoneum bőrét elvarrjuk (D).


Ezen műtéteket jelenleg a Maternity Magánklinikán végzem. A betegek a (06-1) 213-4222-es telefonszámon kérhetnek hozzám időpontot.